top of page

PRODUKCIJA

Radio.

OČI KOJE TE VOLE, dokumentarni film

(produkcija je u tijeku)

 

Ovo je priča o plemenitoj i odgovornoj odluci – udomiti dijete. Puno je pitanja: što znači biti udomitelj; zašto udomiti dijete; kakvo je odrastanje u domu u odnosu na odrastanje u obitelji? Film donosi iskustva udomitelja, udomljenih osoba i stručnjaka, objašnjava zašto se djecu izdvaja iz obitelji i kakve to posljedice ostavlja na njih, te kakve su dugoročne posljedice ostanka djece u instituciji. Govore oni koji su odrasli u udomiteljskim obiteljima, ali i udomitelji, koji govore o svojim dvojbama i strahovima. Svoje će priče ispričati i roditelji koji su svoju djecu prepustili institucijama i drugim obiteljima na skrb. Očekivano vrijeme završetka filma je prosinac, 2024. godine.

Commercial.

ZABLUDE O ISUSU, dokumentarni film

DELUSIONS ABOUT JESUS

(produkcija je u tijeku)

 

Dokumentarni film u hrvatsko-irskoj koprodukciji koji otkriva najčešće zablude, pogrešna vjerovanja i učenja tradicionalnih, ali i modernih crkava i religija, o tome tko je bio Isus, je li uopće postojao i što o njemu govore povijesni dokazi i činjenice, a što ima ogroman značaj na naš život i naša uvjerenja. U filmu govore znanstvenici i teolozi iz Hrvatske i Irske. Očekivano vrijeme završetka filma je prosinac 2025.

Video Games.

1991. TKO JE TVOJ BLIŽNJI?, dokumentarni film

 

Film donosi ozračje neizvjesnosti i patnje koje se u kasnu jesen 1991. godine nadvilo nad Hrvatskom te činjenicu nedostatka podrške međunarodne zajednice kojoj se Hrvatska nadala. Priča prati pojedince – strance koji se, zbog osobnog osjećaja nepravde, uključuju u obranu Hrvatske. Društvo ih još i danas, s odmakom od 30 godina, nepravedno naziva plaćenicima. No, jesu li oni to zaista? Dugujemo li svi mi tim ljudima nešto više od prezrivog nadimka? Glavni producent filma je Udruga veterana, vojnika i domoljuba iz Zagreba. Svečana premijera filma održana je 17. studenog 2021. godine u KD Vatroslav Lisinski. Uz mnoge uzvanike iz gotovo svih sfera javnoga života pozivu se odazvao i predsjednik Zoran Milanović, te je time ovaj događaj učinio još svečanijim.

Na web stranici www.film1991.info možete saznati više o filmu.
 

AWARD WINNER - American Filmatic Arts Aw
AWARD WINNER - Nawada International Film
AWARD WINNER - Rome International Movie Awards - 2023_edited.png
Best_Documentary_Feature_-_8__HalFilm_Awards_edited.png
Best Documentary Short - Madrid Internat
Best Producer - American Filmatic Arts Awards - 2023_edited.png
BestEuropeanDirector-8HalfilmAwards-2023.png
Best_Editing_-_8__HalFilm_Awards_edited.png
SEMI-FINALIST - ARFF Amsterdam 2023_edited.png
FINALIST - European Cinematography AWARD
Film Score.

BURA DUŠE, dokumentarni film

 

Protagonisti filma su trojica hrvatskih branitelja koji su prošli brojna ratišta diljem Hrvatske i koji su svjedočili brojnim stradanjima. Ovo je jedan posve drugačiji osvrt na život hrvatskog branitelja, prije i nakon Domovinskog rata. Film je, zapravo, više usmjeren sadašnjosti i budućnosti nego prošlosti, baveći se trenutnim psihološkim i duhovnim stanjem branitelja puno više nego doživljenim situacijama, koje su ionako već puno puta prepričane i svima dobro poznate. Ovaj film je motivacija za svakog ratnog veterana, svakog člana obitelji ratnog veterana i svakog gledatelja da strese sa sebe depresiju i očaj i krene u obnovu svoje duše, otvorenog srca i uma. Film je snimljen u ko-produkciji s Udrugom veterana, vojnika i domoljuba. Svečana premijera bila je 22. travnja 2019. u Velikoj dvorani zagrebačkog Kina Europa, te se još uvijek prikazuje na televizijama diljem Hrvatske, uključujući i prikazivanje na HTV 1, 5. travnja 2021. Na web stranici www.filmburaduse.com možete saznati više o filmu.

Best Feature Documentary - London Movie
Silver Award - Milan Gold Awards - 2023_
OFFICIAL SELECTION - INTERNATIONAL NEW Y
OFFICIAL SELECTION - Christian Family Fi
OFFICIAL SELECTION - Canadian Internatio
OFFICIAL SELECTION - JESUS CINE FEST - International Christian Film Festival - 2023_edited
OFFICIAL SELECTION - 51st Annual ICVM CROWN AWARDS - 2024_edited.png
Official Selection - Florence Film Award
TV.

ŽELIM TI REĆI..., dokumentarni film

 

Film donoso priču žene iz Čepina koja je otvorenog srca stala pred kamere i ispričala svoj život u kojem se borila s anoreksijom, nepravdama, ratnim izbjeglištvom, strahovima, nezadovoljstvom... Posebno je njezin život obilježila dijagnoza da boluje od autoimune bolesti - sistemskog eritemskog lupusa. U filmu govori što joj je u tim teškim trenucima davalo snagu, te koji su trenuci u životu bili prekretnica za važne odluke, ali i nastavak života bez lupusa. Film je imao svoju premijeru 16. prosinca 2015. u Osijeku.

bottom of page