top of page

KRI
TIKA

Daniel Rafaelić

povjesničar filma

i filmski kritičar

 

O našem filmu Bura duše

 

"Zapanjen sam njegovom vizualnom retorikom, filmskom pismenošću, sjajnom kamerom i montažom. Uspjeli ste u često ne filmičan narativ ubaciti vizualni ushit koji tako fino, ritmično, prati priču. Film nema nepotrebnih narativnih rukavaca, korištenje arhive je odmjereno i uvijek u funkciji priče... Mislim da ste jednu iznimno važnu temu uspjeli prenijeti bez zrnca patetike, tako uobičajene u ovoj vrsti filma."

Boško Picula

filmski kritičar

 

O našem filmu Želim ti reći...

"Čestitam vam na filmu! Dojmljiv, iskren i vizualno sjajan rad. Film je čvrst spoj odlično izabrane teme, načina njezine realizacije i univerzalno razumljivih poruka provučenih kroz osobnu priču i uz osobito uspjelo korištenje izražajnih sredstava, od snimateljskog rada do montaže. Uvjeren sam da film ima festivalski potencijal."

Zoran Milanović

predsjednik RH

 

O našem filmu

1991. Tko je tvoj bližnji?

 

"Često s obitelji gledam sjajne BBC-eve dokumentarce, no ovako nešto još nisam gledao.
Svaka vam čast! Čestitam!"


 

Neven Hitrec

filmski redatelj

 

O našem filmu Bura duše

 

"Ni malo vesela tema, ali tema koja je napravljena emotivno i vrlo sugestivno. Zato je taj film dobio čast službeno otvoriti 1. Reviju dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu koja se održala u Novskoj 2019. g."

Josip Grozdanić

filmski kritičar

 

O našem filmu Bura duše

 

"Djelo koje se doima znatno profesionalnije i skuplje producirano no što zapravo jest.

Učinkovit i nenametljivo estetiziran film."

Vatroslav Župančić

teolog

 

O našem filmu Bura duše

 

"Film Bura duše svojom visokokvalitetnom redateljskom produkcijom veliki je doprinos hrvatskom dokumentarnom filmu o Domovinskom ratu i prijenosu istine u svijet o onome što se ovdje dogodilo devedesetih godina prošlog stoljeća. Film bez uljepšavanja ali i patetike iznosi realne probleme koje donosi  poslijeratni i svakodnevni život."

bottom of page