BURA DUŠE

Rat je traumatično iskustvo koje ostavlja teške tragove na čovjeku.

Bura duše je dokumentarni film o hrvatskim braniteljima, njihovom životnom, ratnom i duhovnom putovanju, o ratnim veteranima koji su vjerom u Isusa, unatoč osobnim teškoćama, ranjavanjima ili gubicima voljenih, našli razlog za život i othrvali se depresiji i ovisnosti. Poticaj za snimanje filma našli smo u činjenici da velik broj ratnih veterana počini samoubojstvo. Partner u snimanju filma nam je Udruga veterana, vojnika i domoljuba UVVID (www.uvvid.hr)

Film je premijerno prikazan 22. travnja 2019. u Kinu Europa u Zagrebu. Istu večer prikazan je i na nekoliko TV postaja u Hrvatskoj, a 30. travnja 2019. film je otvorio službeni dio Revije dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu koje je sufinanciramo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

​​U nastavku možete pročitati komentare gledatelja.

 

Daleko iznad svih očekivanja. Ostao sam bez teksta. ~Daniel B.

Uživao sam u svakom trenutku. ~Darko Z.

 

Ozbiljan i konkretan film. Odrađen totalno profesionalno. Baš sam zadovoljan i impresioniran. ~Šimun M.

 

Film je mrak. Svaka čast. Priča je odlična, ali je finalni proizvod tehnički vrh. Montaža i glazba na svjetskoj razini. ~Marijan J.

 

Film je izuzetno dojmljiv i poticajan! Iskreno preporučam svima! ~Vladimir H.

 

Hvala vam što ste napravili ovako nešto, a da nije klasika. Mene se film jako dojmio, i naprotiv nisam imao buru u duši, nego mi je film došao do duše. ~Goran V.

 

Film je predivan! Čestitamo na ovakvom projektu! Svaka čast! ~Valentina V.

 

Čestitam na odličnom filmu! ~Marina B.

 

Obavezno pogledati! ~Karmen M.

 

Djelo koje se doima znatno profesionalnije i skuplje producirano no što zapravo jest. Inače, filmovima koje ocjenjujem u pravilu ne dajem maksimalne ocjene. Vašem filmu sam dao! ~Josip G., filmski kritičar

Film „Bura Duše“ svojom visokokvalitetnom redateljskom produkcijom veliki je doprinos hrvatskom dokumentarnom filmu o Domovinskom ratu i prijenosu istine u svijet o onome što se ovdje dogodilo devedesetih godina prošlog stoljeća. Film bez uljepšavanja ali i patetike iznosi realne probleme koje donosi  poslijeratni i svakodnevni život.  ~Vatroslav Ž., teolog

Ni malo vesela tema, ali tema koja je napravljena emotivno i vrlo sugestivno. Zato je taj film dobio čast službeno otvoriti Reviju dokumentarnih filmova u Novskoj. ~Neven H., umjetnički savjetnik Revije dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu.

 

Zapanjen sam njegovom vizualnom retorikom, filmskom pismenošću, sjajnom kamerom i montažom. Uspjeli ste u često ne filmičan narativ ubaciti vizualni ushit koji tako fino, ritmično, prati priču. Film nema nepotrebnih narativnih rukavaca, korištenje arhive je odmjereno i uvijek u funkciji priče... Mislim da ste jednu iznimno važnu temu uspjeli prenijeti bez zrnca patetike, tako uobičajene u ovoj vrsti filma. ~Daniel R., povjesničar filma i filmski kritičar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​​